7b34f198

Тернавська Марина Миронівна.

Закінчила   Полтавський педагогічний університет ім.В.Г .Короленка в 2005році за спеціальністю: вчитель біології, валеології, основ екології та практичний психолог в закладах освіти.

Тема над якою працюю: «Збереження та зміцнення здоров'я учнів у навчально-виховному процесі»

Віра вчителя в учня породжує віру учня в себе. Як кожен вчитель, маю власну систему проведення уроків з біології, на яких використовую цілий арсенал засобів активного навчання: експеременти, вікторини, рольові ігри, різноманітні вправи, «мозковий штурм», моделювання життєвих ситуацій,   інформаційні повідомлення, уроки-презентації, уроки -семінари, інтегровані уроки, дискусії, використання ресурсу комп'ютерних технологій. Зазвичай   використання активних методів та форм навчання розробляється з урахуванням вікових та індивідуальних особливостей школярів, обсягу вивченого матеріалу. Це зобов'язує постійно знаходити правильний підхід до вдосконалення   методів та засобів навчання, добиватися   вищої форми співробітництва вчителя   і   учня – спочатку викликати здивування, а потім інтерес.

Для активації роботи учнів використовую різноманітні методи навчання: метод доступності матеріалу,   метод «коло ідей», метод лаконічності, метод міні-дискусії, метод гронування, метод навчальної гри та інші.

Мої досягнення за період педагогічної   роботи:

- підвищення інтересу  учнів до біології як науки;

- розвиток пам'яті і мислення учнів;

- формування здібностей прийняття рішень у нестандартних ситуаціях;

- виховання гармонійних стосунків учнів   з природою;

- створення різноманітних програм по збереженню природи;

- участь у шкільних та обласних олімпіадах з біології;

- участь у міжнародній природознавчій грі   «Геліантус»;

- проведення тижня природничих наук.

Моя унікальність в тому, що ,маючи освіту не лише вчителя біології, а й психолога, завжди в роботі враховую індивідуальні   характеристики кожного учня: характер, темперамент, здібності та схильності, вплив родини.   В своїй   педагогічній   роботі   використовую 10 золотих правил по навчанню і вихованню дітей.

         ЗОЛОТІ ПРАВИЛА ПЕДАГОГА

  1. Безмежно люби дітей
  2. Ніколи не будь нудним
  3. Іди вперед, не зупиняйся
  4. Не будь байдужим
  5. Завжди шуекай новее
  6. Не нервуй, будь спокійним
  7. Веди здоровий спосіб життя
  8. Не думай про минуле, не бійся майбутнього
  9. Не марнуй часу
  10. Будь вимогливим.