Новини

Кольоровий тиждень у 3 класі. Експериментуємо по-новому!!!

Image010

    З 11 по 15 листопада 2019 року в КЗ «Полтавська спеціалізована школа-інтернат спортивного профілю І-ІІІ ступенів Полтавської обласної ради» започатковано нову традицію – «КОЛЬОРОВИЙ тиждень».
   В 3 класі кольоровий тиждень був проведений з метою впровадити в практику роботи з дітьми елементів кольоротерапії, як методику покращення здоров’я за допомогою кольорів; використати педагогічні можливості кольору для розвитку пізнавальних здібностей дітей, мовлення, мислення, пам’яті, уважності, ейдетичних здібностей, креативності; розвивати естетичний смак, творчий потенціал дітей, збагачувати позитивний емоційний досвід. Для досягнення даної мети вчитель Бровко Оксана Михайлівна обрала метод проєктів. Клас поділений на 4 групи – «Жовті», «Сині», «Червоні» та «Зелені». Кожна група готувала відповідний день. Веселковий день залишився педагогам.
   Понеділок – день в нас жовтий: теплий, сонячний, солодкий. Проєкт розпочався – сонячний колір, як батарейка, заряджав дітей енергією. Група дослідників жовтого кольору познайомила нас із значенням жовтого, провела гру «Асоціації», підготували жовті задачі, жовтий словниковий диктант, жовті загадки, жовті твори у літературі. А ввечері перед сном – «Жовта казка» із вихователем Білоус Валентиною Іванівною.
   А вівторок – день казковий, кольоровий, веселковий. Ранок почався із веселки. Юлія Владиславівна Пивовар створила атмосферу, а якій хочеться творити. І...... Цілий день ми творили і витворяли. Веселка і росла, і крокувала, і казку Т.Гаркуші «Донечки Веселки» принесла, і вірші та загадки роздала. А закінчився день із Валентиною Іванівною на виховному кейсі з елементами арт-терапії «Сім кольорів щастя».
   Середа – у нас день синій. Ми поринули у глибини океану. Продовжили досліджувати воду-мандрівницю. Синіми були загадки, вірші, цікавинки. А ще в цей день – Міжнародний День Доброти – хотілося робити добро. Ми переглянули мультфільм «Сельма у місті привидів». А ввечері із Валентиною Іванівною діти розпочали природоохоронну акцію «Годівничка».
    А четвер у нас червоний. Чи бувають корисні копалини червоного кольору? Чеботарьова Людмила Василівна допомогла нам познайомитися з таким під час уроку у Полтавському краєзнавчому музеї.  «Червона група» приготувала нам безліч цікавинок про червоний колір. Ми виготовили «Полум’яні сердечка», де написали теплі слова найріднішій людині. А казка «Червоні помідорчики Черрі» закінчилася смакуванням цих помідорчиків.
   П’ятниця – в нас день зелений, ніжний, лісовий, приємний. Зелений – символ природи і молодості. Він – «міст» між двома протилежними кольорами веселкового спектру – гарячим червоним і холодним синім. А тому виступає кольором надії на злагоду, мир і спокій. Цього дня ми створили емблеми – ялиночки, попрацювали із казкою «Загублені речі», виконали вправи «Намалюй загублену річ», «Комплімент кожному», зробили «Квітку толерантності» та переглянули і обговорили мультфільм «Ян».
    Тиждень промайнув швидко, але теплі відчуття та приємні емоції залишаються у серцях наших дітей назавжди.
Image001
 
Image002
Image003
 
Image004
 
Image005
 
Image006
 
Image007
 
Image008
 
Image009
 
Image012
 
Image013
 
Image014

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається