Новини

Історії про ГІДНІСТЬ або те, що варто пам’ятати!

Image004

   26 листопада  Полтавська школа-інтернат спортивного профілю приєдналася до відзначення Дня ГІДНОСТІ та СВОБОДИ.  Це захід, що об’єднує всіх, хто поділяють і підтримують ідею Гідності. Учні десятих та одинадцятих класів разом із заступниками директора з навчально-виховної роботи, вчителем історії Гурською О.В. обговорили історичні передумови появи цього свята, акцентуючи увагу на основних принципах гідності. На основі аналізу дотичних до «гідності» понять, створили «квітку асоціацій», яка допомогла візуально глибше розкрити сутність дефініції.
   Наша історія повна прикладів прояву гідних вчинків. Обговорення фільму «Гіркі жнива» навело учнів на думку, що людина завжди має вибір: яким шляхом піти: ГІДНОСТІ чи зради своїм принципам та цінностям???
  Школярі переглянули кілька філософських мультфільмів та обговорили основні цінності, які трансформувалися через вчинки головних героїв: дружбу, взаємодопомогу, повагу, милосердя, добро. Вони зрозуміли, що найважливіше – це навчитися керуватися почуттям власної гідності у своїх повсякденних діях і вчинках.
   Створена атмосфера довіри між учнями надихнула усіх присутніх  до обговорення гідних вчинків. Усі бажаючі мали можливість поділитися своїм власним досвідом, розповісти свою історію прояву ГІДНОСТІ.
   Радує, що учні зрозуміли основний меседж заходу – почуття власної гідності залежить від того, як ми ставимося до себе та одне до одного. Наше почуття власної гідності росте, коли ми відчуваємо повагу до наших прав і свобод. Керуючись у своїх діях почуттям власної гідності, ми можемо сприяти розвитку позитивних глобальних змін в українському суспільстві.
Image001
 
Image002
 
Image003

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається