Новини

Усесвітній День Гідності у 3 класі разом з УОЛС «Країна Дитячих Мрій»

Image017

   Усі ми – як дорослі, так і діти – постійно постаємо перед вибором: якими бути, з ким і як спілкуватися, як вчинити в тій чи іншій ситуації. Це рішення зрештою формує не лише наш світогляд, але й визначає світ довкола нас: спочатку в школі, виші, а пізніше – на роботі, вдома, у родині, країні і в глобальному суспільстві в цілому.
   Усесвітній День Гідності (Global Dignity Day, www.globaldignity.org) – це незалежний, соціальний, політично й релігійно нейтральний проект.
#gdignity#gdignityUkraine #Цінностівдії третій рік поспіль третьокласники Полтавської школи-інтернату спортивного профілю приєднуються до проведення Всесвітнього Дня Гідності та самі стають частинкою тих змін, які ми прагнемо для нашої країни. І цього року підготовка розпочалася з малюнків «Цінності в дії».
  Віддавна люди навчилися вирощувати хліб. Золоті зернята в землі тягнуться до сонця і перетворюються на колосок, який наповнюється соковитим зерном. Воно достигає, і пшеничні лани перетворюються на золоте море. А третьокласники тягнуться до знань. Літературні читання про хліб разом з учителем Бровко Оксаною Михайлівною дуже захопили дітей.
   Однією із складових Дня Гідності та Свободи є Уроки усної історії. До Дня пам’яті жертв Голодомору третьокласники з виховатилем Білоус Валентиною Іванівною провели Годину пам’яті, виготовили незабудьки та символічні колоски.
   Що ж таке особиста гідність? Відповідь на це запитання учні шукали, працюючи в групах та створюючи «Плакат думок». Групи працювали над запитаннями: «Права дітей», «Обов’язки дітей», «Порушення прав людини у казках».
    Хто така ГІДНА ЛЮДИНА? Педагог-організатор Шиш Наталія Іванівна разом з УОЛС «Країна Дитячих Мрій» обговорили людські цінності, якими повинна володіти ГІДНА ЛЮДИНА! Звичайно ж, ми всі різні: зовнішність, характер, погляди, звички, але нас об’єднує спільна мета - бути ГІДНОЮ ЛЮДИНОЮ! Наше життя готує нам багато випробувань... І тільки від нас залежить, чи ми станемо переможцями і збережемо свою людяність, чи зламаємося і втратимо найцінніше, що маємо – свою ГІДНІСТЬ! Під час заходу дітям вручили минулорічні листи у майбутнє, які вони з цікавістю прочитали і знову, з новими життєвими цілями учні написали собі листа у майбутнє! Чекаємо рік! І бажаємо бути ГІДНОЮ ЛЮДИНОЮ!
Image001
 
Image002
 
Image003
 
Image004
 
Image005
 
Image006
 
Image007
 
Image008
 
Image009
 
Image010
 
Image011
 
Image012
 
Image013
 
Image014
 
Image015
 
Image016

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається