Новини

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ БАТЬКІВ ТА КЛАСНИХ КЕРІВНИКІВ!!!

dszn05

Шановні батьки!

     Доводжу до Вашого відома про те, що 1 червня 2020 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову №586 «Про деякі питання захисту дітей в умовах боротьби з наслідками гострої распіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2».

     На виконання даної постанови змінено порядок зарахування дитини на цілодобове перебування до школи-інтернату та своєчасне вибуття дитини із закладу відповідно до строків, визначених даним Порядком.  На підставі вищевикладеного, я зобов’язаний ознайомити Вас з порядком зарахування вашої дитини на цілодобове перебування до школи-інтернату та поінформувати про те, що на вас покладені обов’язки щодо виховання, утримання дитини та своєчасне прибуття до школи-інтернату  та вибуття дитини із школи-інтернату відповідно до строків, визначених Порядком, а саме:

  1. Питання влаштування дитини на цілодобове перебування до школи-інтернату розглядається комісією на підставі заяви одного із батьків дитини та документів, передбачених пунктом 11 даного Порядку.
  2. Заява про влаштування дитини на цілодобове перебування до школи-інтернату подається одним із батьків до відповідного структурного підрозділу органу опіки та піклування за місцем проживання (перебування) дитини.
  3. Відповідний орган готує подання для розгляду на засіданні комісії протягом трьох днів.
  4. Комісія приймає рішення про доцільність влаштування дитини до школи-інтернату на цілодобове перебування.
  5. Рішення комісії приймається не пізніше 10 робочих днів з дати прийняття секретарем комісії від відповідного структурного підрозділу подання про розгляд питання доцільності влаштування дитини до школи-інтернату разом із документами.
  6. На основі рекомендації комісії орган опіки та піклування приймає рішення про влаштування дитини до закладу або відмову у влаштуванні дитини до школи-інтернату із зазначенням причини (підстави) прийняття такого рішення.
  7. У разі прийняття рішення про влаштування дитини до школи-інтернату між батьками, органом , який прийняв рішення, та школою-інтернатом укладається договір про перебування дитини в школі-інтернаті за формою, затвердженою Мінсоцполітики.
  8. У разі відмови у влаштуванні дитини до школи-інтернату орган опіки та піклування зобов’язаний надати рекомендації сім’ї щодо подолання обставин, через які виникла потреба у влаштуванні дитини до школи-інтернату.
  9. Зарахування дитини на цілодобове перебування до школи-інтернату здійснюється на період, що не перевищує одного навчального року.
  10. Витяг з п.11 Порядку Для влаштування дитини до школи-інтернату батьки дитини подають до органу опіки та піклування:
  • Заяву одного з батьків про тимчасове влаштування дитини до школи-інтернату на цілодобове перебування із зазначенням строку та причини влаштування (додаток до Порядку)
  • Акт оцінювання потреб сім’ї за формою, затвердженою Мінсоцполітики.
  • Інші документи, що підтверджують стан сім’ї та причину влаштування дитини до школи-інтернату (довідка зі школи-інтернату про те що дитина навчається та займається одним із видів спорту).
  1. Під час зарахування дитини до школи-інтернату батьки подають документи, зазначені в пункті 11 Порядку, разом з рішенням органу опіки та піклування за місцем проживання дитини, або одного із батьків про доцільність влаштування дитини на цілодобове перебування із зазначенням строку перебування у закладі та інші документи передбачені переліком документі для початкового зарахування дитини до школи – інтернату. Для тих дітей, які уже навчаються в школі-інтернаті на 01 вересня подають довідку про доходи батьків за останні 6 місяців, довідку про епідоточення, інші довідки для звільнення батьків від батьківської плати.

     Дія цього Порядку не поширюється на цілодобове влаштування дітей до школи-інтернату старших 13 років (яким станом на 01.09.2020 року виповнилося повних 13 років) та дітей які за заявою батьків будуть вважатися приходящими.

Шановні батьки!!!

Прошу з розумінням віднестися до тимчасових змін та прикласти максимум зусиль щоб ваша дитина другого вересня прибула до школи-інтернату на навчання!

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається