Новини

«Як захистити себе від насильства в сім'ї, школі, куди звертатися за допомогою» поради від психолога школи-інтернату

Image004

      В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», практичний психолог школи-інтернату Решетило Олена Олексіївна, проводила інтерактивні заняття просвітницького та профілактичного змісту.
    Учні прослухали лекцію з питань неприпустимості будь-яких форм насильства в сім'ї, суспільстві, учнівському середовищі за темами: «Правила і переваги безконфліктної поведінки», «Як захистити себе від насильства в сім'ї, школі, куди звертатися за допомогою», «Кібербулінг, та як безпечно спілкуватися в інтернет- просторі».
   Метою заходів було ознайомлення учнів з поняттям «насильство», «булінг», основними ознаками, причинами його виникнення, наслідками впливу цього явища на особистість і учнівський колектив, попередження випадків булінгу з використанням інформаційно-комунікаційних технологій. На заняттях учні ознайомилися з видами булінгу: фізичний, психологічний, економічний, сексуальний, кібербулінг, психологічними характеристиками  учасників  булінгу:  булер, жертва, спостерігачі.  Діти обізнані  з  ризиками,  які можуть трапитися з ними в онлайн-просторі, а також з адміністративною відповідальністю, яка передбачена за будь-який вид булінгу. З метою профілактики та захисту дітей від шантажу в цифровому просторі, сексуального насильства та експлуатації  переглянули та обговорили відеоролики про  «Stор Sехtіng», та презентацію  «Не ведусь».
    За допомогою практичних вправ всі учасники заняття моделювали та шукали вихід із ситуацій, які можуть виникнути в шкільному колективі, вчилися відрізняти прояви булінгу від конфліктної ситуації, аналізували ризики, які можуть трапитися в онлайн-просторі, та як їм запобігти.
      Застосувавши техніку «Рука допомоги»,  діти проаналізували: до кого можна та варто звернутися за допомогою у критичних ситуаціях або, коли стаєш свідком булінгу. На занятті учні отримали контакти безкоштовної Національної дитячої "гарячої лінії", скриньки довіри психологічної служби школи, де у будь-який час можна задати ті питання або описати саме ті проблеми, які турбують учнів на даний момент, та знайти вихід із небезпечної ситуації.
Image001
 
Image002
 
Image003
 
Image005
 
Image006
 
Image007
 
Image008
 
Image009
 
Image011
 
Image010

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається