Новини

"Як захистити себе від насильства"

изображение viber 2021 12 07 11 04 24 400

     У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» практичний психолог школи-інтернату Решетило Олена проводила заняття просвітницького та профілактичного змісту з учнями 5, 6, 11-В та 11-Б класів.
    Учні прослухали лекцію з демонстрацією слайдів про заборону будь-яких форм насильства в сім'ї, суспільстві, учнівському середовищі за темами: «Насильство, види насильства», «Як захистити себе від насильства в сім'ї, школі, куди звертатися за допомогою», «Кібербулінг, та як безпечно спілкуватися в інтернет-просторі».
   Метою заходів було ознайомлення учнів з поняттям «насильство», «булінг», основними ознаками, причинами його виникнення, наслідками впливу цього явища на особистість і учнівський колектив, попередження випадків насильства з використанням інформаційно-комунікаційних технологій. На заняттях учні ознайомилися з видами булінгу: фізичний, психологічний, економічний, сексуальний, кібербулінг, психологічними характеристиками учасників булінгу: булер, жертва, спостерігачі. Діти обізнані з ризиками, які можуть трапитися з ними в онлайн–просторі, а також з адміністративною відповідальністю, яка передбачена за будь-який вид насильства та булінгу. З метою профілактики та захисту дітей від шантажу в цифровому просторі, сексуального насильства та експлуатації, переглянули та обговорили відеоролики «Stор Sехtіng», та презентацію «Не ведусь».
   На занятті учні отримали контакти Національної дитячої "гарячої лінії", скриньки довіри психологічної служби школи, де у будь-який час можна задати ті питання або описати саме ті проблеми, які турбують учнів на даний момент, та знайти вихід із небезпечної ситуації.
      Також спільно з вихователем Корнеєвим Костянтином у 11-В класі всесторонньо дослідили проблему насильства, його види, відповідальність та наслідки, пов’язані з ним.
изображение viber 2021 12 07 11 04 32 639

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається