7
Екосистема «MRIYA»
Екосистема «МРІЯ» створена для об’єднання проектів, які розроблені у синергії Кіберполіції України та волонтерів. Ключова ідея проекту була втілена у порталі stopdrugs який об’єднав проактивних громадян у напрямку боротьби з телеграм-каналами, що забезпечували продаж та розповсюдження наркотиків в мережі Інтернет. Переосмислення проекту відбулося через декілька днів після відкритого вторгнення 24.02.2022 російських військ на територію України. Стало зрозуміло, що війна розв’язана проти України здійснюється у тому числі у медіа просторі.
Необхідність підтримки наших військових, простих громадян, а також протидіяти кремлівським медіа-пропагандистам та поширювати правдиву інформацію в мережі була критично необхідною. Тому бот stopdrugs було переформатовано та розгорнуто роботу на протидію фейковим та проросійським ресурсам у мережі Інтернет.
Розробники та ідейні вдохновителі ідеї «МРІЯ» з Кіберполіції України, а також велика кількість небайдужих громадян перетворили проект MRIYA у сильну ініціативу протидії російським окупантам в медіа-просторі.
На сьогодні, це найбільша спільнота, яка успішно блокує та протидіє російській агресії в Інтернеті.
 НАШІ ПРОЕКТИ
 
Бот «StopRussia | MRIYA»
Зображення6Приймає інформацію про фейкові ресурси, котрі перевіряються нашими модераторами та відправляються на блокування в Телеграм-канал. Зібрано найбільшу кількість антиукрахнських ресурсів та профілів – більше 50 тис.
У розділі «Надіслати скаргу на ресурс» - кожен може долучитися до блокування ресурсів окупанта. Вам буде надано випадкове посилання, а також текст скарги, які постійно змінюються. Не будь-те байдужими – кожна скарга наближає нас до перемоги!
Наразі відбувається розіграш цінних подарунків, тривалістю 14 днів. Умова розіграшу – це активна робота по блокуванню російських ресурсів, чим більше блокувань – тим швидша перемога. Кількість учасників, які прийняли участь у розіграші – 174 тисячі.
 
Зображення5Канал «StopRussia | MRIYA»
Спільнота небайдужих українців, котрі блокують та протидіють російській агресії в Інтернеті. Канал - це головна інструкція та засіб комунікації з підписниками щодо блокування, а також платформа, де щоденно та систематично надаються онлайн-завдання для підписників, актуальні новини та свіжа інформація, у тому числі навчальні матеріали по кібергігієні.
 
 
 
Бот «Народний месник»
Зображення4В даний чат-бот надсилають інформацію про пересування ворожої техніки, російських військових та їх поплічників, виявлених мародерів або ж знайдені нерозірвані боєприпаси, котрі в пдальшому опрацьовуються модераторами боту та документуються як і органом Національної поліції України, так і передаються іншим правоохороним органам на відпрацювання.
Нещодавно, також було додано одну категорію про присутність камер зовнішнього відеоспостереження, де перебувають окупанти.
 
 
Сервіс «MRIYA Automatic»
Зображення2Безкоштовний автоматизований сервіс для боротьби з російською пропагандою. Розробниками якого являються Banwar та Qlixer Social. MRIYA Automatic працює в хмарі, не використовує ваш браузер, і не вимагає від вас включеного та активного браузера комп'ютера чи смартфону.
 
 
 
 
 
 
 
Гра «Котяцький драйв»
Зображення1Протягом насичених місяців війни, ми розуміли, що людям потрібно відволікатися, як від завдань у кібер-світі, так і від новин, була розроблена благодійна гра “Котяцький драйв”, де котики-військові, бійці територіальної оборони та поліцейські звільняються рідну землю від рашистської навали.
Котяцький драйв — це драйвова гра-клікер. Приєднуйся до наших котиків ЗСУ, ТРО та кіберполіції, клікай, щоб відбити навалу орків, та перемагай у цій війні. Дану гру можливо завантажити Google Play та for PC.
Віртуальні бої проходять на відомих локаціях: Чорнобаївка, Гостомель та крейсері «москва». Також у грі ти маєш здолати лідерів орків, таких як «дон», вусатий тарган і міністр непотрібних справ росії. Гра безкоштовна та не містить реклами. А ще, можливо підтримати ЗСУ та придбати унікальні ігрові активи (NFT), кошти від продажу яких підуть на потреби армії.
Електронні посилання на ресурси проєкту «МРІЯ»:
  • https://mriya.social/  (офіційний сайт проєкту);
  • https://t.me/stoprussiachanel (основний телеграм канал, де здійснюються комунікація з підписниками, а також надання завдань для блокування);
  • @stopdrugbot (телеграм-бот для збору нових посилань на ворожі ресурси, а також автоматизованої взаємодії з користувачами);
  • https://t.me/ukraine_avanger_bot (офіційний бот для збору інформації про ворожу техніку, колаборантів, мародерів та іншу оперативну інформацію).
MRIYA об’єднує під одним ім’ям всі напрямки нашої діяльності, особливо створених під час війни!