Новини

«Людина - не товар»

photo 2024 10 17 10 37 05   Торгівля людьми є однією з найтяжчих форм порушення прав людини, яка, незважаючи на зусилля міжнародних організацій та національних урядів, залишається глобальною проблемою. За даними ООН, щорічно мільйони людей стають жертвами цього злочину.

      Повномасштабна війна в Україні значно погіршила ситуацію з торгівлею людьми в країні та за її межами. Військові дії, економічна криза, вимушене переміщення мільйонів людей створили сприятливі умови для діяльності злочинців, які займаються експлуатацією людей.
     Зараз як ніколи гостро стоїть потреба в інформуванні дітей про масштаби цього страшного злочину та те, як вберегти себе і своїх рідних.
   З метою виховати у ліцеїстів почуття відповідальності за власну безпеку та усвідомлення важливості боротьби з сучасними формами рабства вихователі Зозуля В. В. та Жалій Л.Є. провели виховну годину під назвою «Людина - не товар».
    Діти переглянули кілька роликів про різні форм торгівлі людьми та реальних історій жертв цього злочину. Створили постер з головними правилами, які можуть допомогти уникнути небезпек. А також, обговорили до кого можна звертатися в разі підозри на торгівлю людьми або якщо вони стали свідками подібних ситуацій.
photo 2024 10 17 10 35 24

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається