Новини

#Не_ведусь: ми – герої безпеки в Інтернеті

зображення viber 2021 02 11 06 35 07

     Сучасний технологічний світ дозволяє дублювати певну діяльність в онлайн так само, як це відбувається і звичайному житті. Тому першочерговим завданням у школі є формування у дітей навичок безпечної поведінки в Інтернеті.
   Вчитель 3 класу Л.Вірченко разом із третьокласниками провели урок на тему «Не_ведусь: ми – герої безпеки в Інтернеті». Діти ознайомилися з  сигналами  небезпеки для дитини в комунікації з онлайн-знайомими. Опрацювали основні  правила для користування соціальними мережами, які є безпечними для дітей.
   Актуальною під час уроку стала тема про поширені онлайн ризики  для дітей. Поговорили про секстинг, кібергрумінг та сексторшен.  Діти усвідомили, що хоча Інтернет є способом встановлювати дружні контакти, поруч  існує багато небезпек. 
   Під час гри «Операція порятунку» стало зрозумілим, що МИ всі одна велика команда.  Особливий інтерес викликала  вправа «Питання-відповіді «Інтернет». Для того, щоб зрозуміти, якою інформацією не слід ділитися онлайн, проведено «Тест білборда», який звучить так: перед тим, як викладати щось в Інтернет, уявіть,  що це висить на великому білборді біля школи і його бачать усі.  Якщо думка викликає негативні емоції – не слід викладати цю інформацію в Інтернет мережі.
     Тепер діти можуть врятувати друга чи подругу, які потрапили у неприємні ситуації в Інтернеті. І ще одна цікава деталь. Діти дійшли висновку, що батьківський контроль на всіх гаджетах, якими вони користуються ПОТРІБЕН.
зображення viber 2021 02 11 06 35 03
 
зображення viber 2021 02 11 06 35 11
 
зображення viber 2021 02 11 06 35 13
 
зображення viber 2021 02 11 06 35 16

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається