Новини

«Як не потрапити за грати?!»

4

     20 травня до учнів 6-А та 6-Б класу завітала  фахівець з питань соціальної роботи із суб’єктами пробації сектору ювенальної пробації м.Полтава Євгенія Попадинець.
    Євгенія провела інтерактивне заняття з показом першого соціального ролику «Як Жека не потрапив за грати», що створений за підтримки нідерландсько-українського проєкту експертної допомоги «МАТРА», для учнів старших класів.
    Під час заняття Євгенія розповіла, що пробація - це  служба яка здатна служити альтернативою ув’язненню.  Пробація не лише контролює поведінку правопорушників, залишених судом у суспільстві, але й надає їм необхідні консультації і підтримку, що допомагають змінити поведінку і не вчиняти в подальшому правопорушень. Пробація сприяє справедливому вироку, який дозволяє не втратити те позитивне, що є в порушника закону, відшкодувати завдані збитки та виправити проблеми, що сприяли злочинній поведінці. За рахунок залишення правопорушника у суспільстві збільшуються шанси його успішного виправлення, збереження корисних соціальних зв’язків, створення сім`ї, збереження роботи.
      Наприкінці заняття, обговорили яка поведінка може привести до адміністративної та кримінальної відповідальності.
1 1
2
3

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається