Новини

Гендернозумовлене насильство

2511      Із 25 листопада по 10 грудня в десятках країн світу триває акція «16 днів активізму проти гендернозумовленого насильства» - проблеми, від якої потерпають тисячі людей. Однак що це таке і яке саме насильство можна називати цим складним словом? У цьому черговий раз намагалися розібрати педагоги та діти, долучившись до проведення заходів, метою яких було попередити, запобігти та не допустити будь-яких видів насильства щодо жінок. Кампанію «16 днів» ініціював Центр жіночого глобального лідерства при Ратґерському університеті під час першого Інституту жіночого глобального лідерства в 1991 році.

    Класними керівниками Буйдіним О., Нестеренко Р. були проведені години спілкування «Бережіть жінок! Стоп насильству!» та «Гендерне насильство, як його запобігти?», під час яких наголошено на питаннях відносин у сім’ї, поважному ставленні до жінок (матерів, сестер, бабусь). Окремо увагу звернули на факти насильства за ознаками статі у суспільстві. Учні переглянули відеоролики «16 днів проти гендерного насильства», «Гендерне насильство. Зупинити і не допустити» та «Гендерне насильство: що робити?».
Отже, гендернозумовлене насильство - це те, яке вчиняється щодо людини через її приналежність до певної статі. За даними правозахисної організації «Ла Страда», гендернозумовлене насильство - це крайній вияв дискримінації за ознакою статі, жертвами якого найчастіше стають жінки.
      Проблема існує. Не закриваймо очі на неї!
10б
 
1
 
2
 
3
 
11в 1
 
11в 2
 
11в Нестеренко
 
картинка

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається