Новини

Зупинимо СНІД, поки він не зупинив нас!

6 СНІД
     1 грудня світ відзначає день боротьби зі СНІДом та толерантності з ВІЛ-позитивними людьми. За останні роки розповсюдження ВІЛ-інфекції серед підлітків та молоді набуло характеру епідемії. 
    Розуміючи важливість даної проблеми у закладі було проведено ряд заходів для учнів:
- вихователем Дудкою В. з метою профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі,  зокрема ВІЛ/СНІДу, та толерантного ставлення до хворих на ВІЛ/СНІД з учнями 8-а класу проведено онлайн годину спілкування «Не дай СНІДу шанс».
- класним керівником 6 класу – цікава та пізнавальна виховна година на тему «1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом», на якій з учнями дізналися основні способи передачі захворювання та озвучили варіанти безпечного спілкування з ВІЛ-позитивними людьми, відмінність понять ВІЛ та СНІД, переглянули тематичні відео. У кінці учні мали змогу перевірити свої знання за допомогою вікторини «Правда чи міф про ВІЛ/СНІД».
- вихователем Дулькевич А. виховна година «Збережи себе для світу - не смій віддати СНІДу», під час якої у формі гри «СНІД : міфи і факти» діти поглибили знання про ВІЛ і СНІД, історію їхнього виникнення та шляхи передачі; розглянути історії відомих людей, які загинули від СНІДу.
- учні 10-а класу спільно з вихователем Зозулею В. поспілкувалися про шляхи зараження та лікування ВІЛ/СНІДу, обговорили міфи які існують, щодо передачі ВІЛ-інфекції та носіїв інфекції, чим формували толерантне ставлення до ВІЛ-позитивних людей під час заходу «СНІД. Шляхи зараження та лікування». А наостанок наголосили на свідомому та відповідальному ставленні до свого здоров’я.
    Проведені заходи - символ співчуття, підтримки та надії на майбутнє без СНІДу, а також намагання привернути увагу молоді до загрози, пов'язаної з поширенням цієї підступної хвороби, цінувати найдорожче, що є в житті - здоров'я. Кожна людина має право обирати свій стиль життя та спосіб поведінки. Але про власну безпеку треба опікуватися до здійснення будь-якого вчинку, бо ціна навіть однієї помилки іноді буває занадто висока.
     Безумовно, СНІД – це трагедія для всієї людської спільноти. У суспільстві ми повинні з особливим співчуттям і підтримкою ставитися до людей з ВІЛ, адже найчастіше вони відчувають себе самотніми у боротьбі зі страшною недугою.
«Ми – толерантні!
Світ не може відгородитися від людей, які живуть у світі з ВІЛ!»
8а вих
 
8а вих 1
 
8а вих 2
 
8а вих 3
 
8а вих 4
 
8б
 
10а вих

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається