Новини

Не мовчи!

6 насилля синя стрічка       Жорстоке поводження з дітьми і нехтування їхніми інтересами може мати різні види і форми, але результат завжди той самий: завдається серйозна шкода здоров’ю, розвитку та соціалізації, нерідко насильство загрожує життю.
      Щороку з 25 листопада по 10 грудня працівники та учні закладу долучаються до проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти гендерно зумовленого насильства» і в цей рік не є виключенням. Разом з класним керівником Поповою І. та вихователем Калюжним В. діти активно долучилися до акції «Синя стрічка», яка є символом бороть з насильством над дітьми. Найгостріша проблема, з якою може стикнутися дитина - насильство і, акцентуючи увагу на цю проблему, для кращого візуального сприйняття було організовано флешмоб «Синя стрічка – проти насильства», яка символізує синці на дитячому тілі і водночас синій колір служить постійним нагадуванням про те, що необхідно боротися з насильством.
     У 11-В класі з даної проблеми було проведено виховну годину «Насильству немає виправдання», метою якої було розширення уявлення про види насильства, надати інформацію учням про те, як можна захистити себе, свою гідність та свої права, формувати емпатію та толерантність. А також переглянуто відеоролик «Розірви коло», який є закликом активних дій проти насильства.
     З метою привернення уваги до проблем насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми учні 9-а класу разом з вихователем Якименко Л. відзняли відеоролик «Не мовчи», який став закликом щодо відповідальності за вчинення булінгу в навчальному закладі.
      Також актуальним є питання насилля в спорті і тому учням було запропоновано до перегляду та обговорення відеоролик «Почни говорити» щодо попередження сексуальних домагань у спорті та короткометражний фільм «Стадіон», оприлюднений ПАРЄ в листопаді 2022 року з метою підвищення обізнаності про сексуальне насильство над дітьми в спорті. Відбулася дискусія з учнями стосовно цієї проблеми у спортивному колективі. Наведено факти, які відомі громадськості, стосовно насилля у спорті від якого потерпають, як дорослі так і юні спортсмени.
11в вих
 
 

Медіа

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається