Новини

ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ — ЦЕ ОСОБЛИВО ТЯЖКИЙ ЗЛОЧИН, СКОЄНИЙ ПРОТИ ЛЮДИНИ

11а вих
    Щороку тисячі громадян України потерпають від торгівлі людьми. Цей вид злочину за кримінальними прибутками займає третє місце у світі після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками.
    Жінки та діти, які змушені покинути Україну через військову агресію Росії та прямують до сусідніх країн, стикаються з ризиками торгівлі людьми. Водночас чоловіки, що залишаються всередині країни, також можуть стати здобиччю торговців людьми.
     Щоб привернути увагу до даної проблеми та розповісти про торгівлю людьми для учнів 11-а класу було проведено виховну годину «Торгівля людьми - прояв сучасного рабства».
     Метою заходу було підвищити рівень поінформованості та усвідомлення учнями гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорити причини, форми та ознаки цього явища. Учні переглянули відеофільми «Запобігання торгівлі людьми та експлуатація дітей», «Скажи «Стоп» торгівцям людьми» та інші.
   Cтаршокласники ознайомились з проблемою торгівлі людьми, основними способами втягнення дітей в торгівлю людьми та оволоділи інформацією як уникнути цієї проблеми.
     Діти звернули увагу на питання: актуальні дані по торгівлі українцями; поточні загрози, повʼязані з торгівлею людьми у військовий час; що робити, якщо потрапив у біду; профілактика торгівлі людьми в Україні, виклики сьогодення.

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається