Новини

Прояв турботи і милосердя

11б

    3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями Міжнародний день людей з інвалідністю. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю.
      Чисельність інвалідів в нашій державі становить 2,7 млн. осіб (це близько 4 % населення країни). Сьогодні ми тільки й чуємо такі слова, як «толерантність», «рівні можливості»… Проте більшість людей в наш час ставиться до людей з обмеженими можливостями з насторогою. Існує величезна прірва між тим, на що ці люди здатні в житті, і тією роллю, яку їм підготувало суспільство.
    Паралімпійський рух в принципі - це одне з найбільших досягнень людської цивілізації, бо допомагає усвідомити рівні права всіх без винятку, у тому числі й право займатися спортом. «Нам, здоровим, треба вчитися у цих людей» - під таким девізом відбулася зустріч вихователя 11-б класу Сергієнко Валентини з хлопцями, на якій вони говорили про відомих спортсменів з обмеженими можливостями, які досягли успіхів у спорті.
     З учнями 8-б класу класний керівник Кулинич Ю. провів виховний захід «Суспільство без бар’єрів», в ході якого обговорили досягнення українських пара та дефолімпійців, які незважаючи на свої вади досягають високих результатів на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.
«Відкрий серце для добра» - виховна година, яку провела у 11-а класі класний керівник Ручка Ольга. Поняття «люди з інвалідністю», виховання здатності бачити і розуміти відмінність іншої людини від себе, спонукати до виховання доброзичливості, чуйності, взаємоповаги, терпимості і небайдужості – основа, яка має закладатися у кожній людині.
     Відзначення цієї дати – це привід задуматись над проблемами, з якими щоденно стикаються люди з інвалідністю, посилити увагу до захисту їх гідності, прав і благополуччя.
    Конвенція ООН з прав людини сьогодні трактує інвалідність вже не як якусь проблемність, а як особливість людства. Є люди низького зросту, є з іншим розрізом очей, а є люди, які по-особливому пересуваються. І все! Вони відрізняються тільки цим. Інвалідність – це не вирок! Просто новий виклик у житті.
8б Кулинич
11а
11б вих
 
11б вих 1
 
11б вих 2

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається