Новини

Будь гідним громадянином України – знай свої права!

6 права дитини
      Напередодні 10 грудня, річниці прийняття Загальної Декларації прав людини з метою утвердження і забезпечення прав і свобод людини, що є головним обов’язком держави, посилення консолідації українського суспільства, учні 11-Б класу спільно з класним керівником Мороз С. і вихователем Сергієнко В. провели виховну годину, присвячену актуальній проблемі сучасності - порушенню прав людини і дитини в умовах російсько-української війни. Учні висловили своє ставлення до даної проблеми, ознайомилися з документами і структурами, які можуть надати кваліфіковану допомогу.
     Класним керівником Поповою І. була проведена інтерактивна година спілкування з елементами гри «Я – дитина і я маю права», на якій запам’ятали визначення таких понять як закон, декларація, конвенція, конституція, розглянули, що кожна дитина має права, які закріплені в Конституції України і що основним документом, який визначає правові стандарти у сфері захисту прав дитини – є Конвенція про права дитини. Згадали, що кожна дитина має право на життя, на свободу думок і віросповідання, на освіту, на відпочинок і дозвілля, на захист від експлуатації дитячої праці, на захист від фізичного та психологічного насильства і звичайно й обов’язки дітей. Також, усвідомили небезпеку байдужості до дискримінації та порушення свобод. Переглянули відео на тему «Я маю права», «Права і обов’язки дитини. Поради від патрульних», «Загальна декларація прав людини», «Захищай свої права та права інших». Розгадали загадки і ребуси про права дитини та пограли в інтерактивну гру «Чи існує такий закон?». За підсумками отриманої інформації був створений інформаційний стенд про права людини.
     А учні 8-в класу з вихователем Гагіною О. ознайомилися з історією розвитку прав людини у світі під час виховної години «Я маю право жити на Землі: творити, дихати, учитись...» та обговорили права і обов’язки громадян України, норми закону, які захищають дітей від жорстокого поводження та безпосередньо спрямовані на захист життя, здоров’я та недоторканності неповнолітніх. Під час виховної години діти взяли участь у правовій вікторині, розгадували тематичні ребуси, грали у правові ігри («Справедливість», «Парламентське голосування»).
8в вих
 
11б

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається