Новини

Знати свої права і бути справедливим!

5
     Кожен член суспільства має права. Оскільки дитина є повноцінним членом суспільства, вона також має свої права, деякі особливості реалізації яких обумовлені виключно тим фактом, що її фізична та розумова незрілість потребує спеціальної охорони і піклування, включаючи належний правовий захист. В залежності від віку дитини, законодавством передбачено різний обсяг та механізми реалізації її прав. Повноцінний та дієвий захист прав дитини є обов’язком держави.
     Основним міжнародним документом, який регулює відповідне питання є Конвенція про права дитини від 20.11.89. В українському законодавстві основними правовими документи з цього питання є – Конституція України, Сімейний кодекс України (далі – СК України), Закон України «Про охорону дитинства», Цивільний кодекс України (далі – ЦК України).
  9 грудня у 5 класі ліцею відбулася онлайн-зустріч «Знаємо свої права та обов’язки», організована класним керівником Процун Тетяною з начальником сектору ювенальної превенції відділу превенції Полтавського районного управління поліції ГУНП в Полтавській області капітаном поліції Сергієм Кивою. Під час спілкування діти проговорили свої права та обов’язки, виконали практично декілька вправ: «Проклади шлях до свого дому», «Попрацюй із яблуком вправ», «Маю право, а який обов’язок?». Наостанок – поставили пану Сергію запитання та подякували за цікаве та змістовне спілкування!
     Також учні 5 класу долучилися до створення відеоролика «Я маю право на…».
     Знання своїх прав передбачає рівність, розвиток, відчуття гідності, закріплює взаємоповагу та взаєморозуміння. Бути ознайомленим зі своїми правами потрібно для того, щоб знати коли їх порушують і вміти захистити себе та близьких, вирішувати конфліктні ситуації, для дотримання соціальної справедливості.
 

Медіа

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається