Новини

Шляхом нескорених

5
     29 січня 1918 року на залізничній станції Крути в Чернігівській області 300 київських студентів, захищаючи підступи до Києва, вступили в нерівний бій з шеститисячною армією більшовиків, яка серед інших вела наступ на Українську Народну Республіку.
       Завдяки звитязі та сміливості українських воїнів ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на декілька днів. У цей час відбувалися переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу. 9 лютого 1918 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.
      З метою виховання патріотизму громадянина України, розвитку історичної памʼяті учнів, формування почуття обов’язку, відповідальності, чесності і благородства, вірності в дружбі, мужності - вихователем Полтавського спортивного ліцею Зозулею В. для учнів 11-В класу проведено виховну годину «Шляхом нескорених». Учні поглибили знання про історію героїзму бою під Крутами, обговорили його значення для історії сучасної України, і загалом українського державотворення.
     Учні 7 класу разом з вихователем Пивовар Ю. вшанували пам’ять героїв Крут під час виховного заходу «Сторінками січневої історії: Бій під Крутами».
Також під час виховних годин у 8-б «Квіти у полі, там де Крути», 8-в «Крути: Трагедія та подвиг», 9-а «Мрія ціною в життя» переглянули відео «Крути», «Крути. Пишемо історію» та презентацію «Патріотизм та жертовність, які стали загальнонаціональним надбанням України». Пам’ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання.
        Бій під Крутами для українського народу став символом героїзму та самопожертви в боротьбі за незалежність, прикладом для сучасних захисників України, як успішно боротися проти численного ворога. Пам’ятаємо тих, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежну Україну. Шануємо наших захисників, хто сьогодні боронить Українську державу.

11в

11в 1

11в 2

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається