Новини

«ПВК Рьодан» («Редан»)

4
        У зв’язку із поширенням агресивної субкультури «Рьодан» («Редан») серед підлітків, з метою припинення масових протиправних дій в умовах воєнного стану, аби застерегти дітей від необдуманих вчинків у спортивному ліцеї була організована відповідна робота з урахуванням умов воєнного стану.
   Довідково: підлітки масово збирались у центрі українських міст і готувались влаштувати сутички та бійки. Правоохоронці затримали понад 700 учасників масового зібрання й передали ювенальній поліції. Більшість із затриманих – це неповнолітні.
За такі дії передбачено як адміністративну (для батьків неповнолітніх), так і кримінальну відповідальність, яка наступає із 14-ти років.
    Затримані називають себе учасниками «ПВК Рьодан» – це нова субкультура, яка натхнена японським аніме та поширилась нещодавно у Росії. Правоохоронці переконані, що дії «ПВК Рьодан» – це спроба росіян використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні.
     Зазвичай, подібні психологічні операції, на кшталт «ПВК Рьодан», ворог запускає, орієнтуючись на емоційно нестабільну аудиторію.
       Класні керівники спільно з вихователями провели роз’яснювальну роботи серед учнів та їх батьків щодо запобігання залучення молоді до неформальних угрупувань та недопущення їх участі в новому молодіжному русі.
        Батьками надані рекомендації:
- звертати увагу на контент, який споживає дитина й бути в курсі її інтересів;
- разом з дитиною пройти базовий курс кібербезпеки й обговорити його;
- слідкувати, чи не відбувається у дитини різких перепадів настрою;
- проводити більше часу зі своїми дітьми та вибудовувати довірливі стосунки;
- звертати увагу на поведінку дітей, коло спілкування та способи проведення дозвілля;
- посилити контроль за проведенням дозвілля дітьми.
9а

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається