Новини

Всесвітній день авіації та космонавтики

11А космонавтика
    Сьогодні для учнів 11-а класу було проведено вихователем Бибик Альоною виховну годину до Всесвітнього дня авіації та космонавтики.
       12 квітня 1961 року відбувся перший політ людини в космос, здійснений Юрієм Гагаріним. Ця історична подія відкрила шлях до освоєння космосу на благо людства.
    День працівників ракетно-космічної галузі України – професійне свято нашої країни. Відзначається щороку 12 квітня у Міжнародний день космонавтики.
      Свято встановлено в Україні «...з огляду на значний внесок працівників ракетно-космічної галузі України в наукові дослідження, створення сучасної ракетно-космічної техніки та впровадження високих космічних технологій у народне господарство...» згідно з Указом Президента України «Про День працівників ракетно-космічної галузі України» від 13 березня 1997 р. № 230/97. 
   Під час заходу старшокласники ознайомилися з історією свята, дізналися біографію першого космонавта України – Леоніда Каденюка та інших льотчиків і конструкторів.
      Також діти розширили творчі здібності, мислення, знання про космос та фізичні основи польоту; проявили цікавість до пізнання космічних просторів.
      Головна мета — подякувати робочим ракетно-космічній галузі за старанну працю у проведенні наукових досліджень, створені техніки тощо. Саме українцям належить ідея розвитку ракетної теорії та проведення міжпланетних перельотів.

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається