Новини

ЧОРНОБИЛЬ – величезний шрам для всього світу

4   Чорнобильська катастрофа – вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.
    Витік радіації перетворив колись затишну й розвинену територію на зону відчуження. Сьогодні 30-кілометрова зона навколо ЧАЕС залишається небезпечним місцем із високою концентрацією радіації.
       З моменту аварії на Чорнобильській атомній станції минуло 37 років, трагедія залишила величезний шрам для всього світу, наголосив президент України Володимир Зеленський у річницю Чорнобильської катастрофи: «Минулого року окупант не тільки захопив атомну станцію, а й знову наразив на небезпеку весь світ. Минуло більше року з моменту звільнення. Наукові та безпекові підприємства в зоні ЧАЕС уже повернулися до нормального режиму роботи. Україна та світ заплатили високу ціну за ліквідацію наслідків катастрофи, яка триває й донині…», – заявив він.
      Навіть сьогодні питання Чорнобильської трагедії дуже актуальне, так як ми маємо зробити все, щоб не дати державі-терористу жодного шансу використовувати об’єкти атомної енергетики для шантажу України й цілого світу.
Учні ліцею спільно з вихователями та класними керівниками 26 квітня переглянули тематичні фільми, згадали події, які сталися у 1986 році та проаналізували ситуацію, яка є зараз. Ми повинні пам’ятати свою історію та вшановувати наших героїв, які ліквідували наслідки катастрофи тоді, і які зараз роблять все, щоб не допустити катастрофи сьогодні!
7
 
8 б
 
8 в
 
11 б

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається